Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: «مهم‌ترین برنامه و مأموریت این مرکز رشد هدایت شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت محصولات مرتبط با پسماند و فعالیت‌های مرتبط با تبدیل ضایعات به محصول است.»

علیرضا قربانی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره مأموریت‌ها، فعالیت‌ها و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اظهار کرد: «این مرکز رشد تقریباً از هفت سال پیش در زمینه IT با پس‌زمینه توریسم و کشاورزی آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «استان مازندران استانی کشاورزی محسوب می‌شود و با توجه به سیاست‌های دانشگاه که هر استان و به تبع آن هر مرکز رشد می‌تواند در یک زمینه خاص مستعد انجام کار باشد، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در زمینه کشاورزی و البته با کمک فناوری‌هایی مانند IT و رایانه که می‌توانند به کشاورزی کمک کنند، شرکت‌ها را در این زمینه جذب  و فعال کردیم.»

در جذب شرکت‌های دانش‌بنیان محدودیتی وجود ندارد

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اظهار کرد: «البته در زمینه جذب شرکت‌ها محدودیت خاصی نداریم و با توجه به سیاست‌های دانشگاه آزاد شرکت‌های مختلفی داریم که در بخش‌های مختلف از جمله تجهیزات پزشکی و مدیریت پسماند در این مرکز رشد فعالیت دارند.»

این استاد دانشگاه یادآور شد: «شرکت‌های نسبتاً خوبی در زمینه پسماند و تجهیزات پزشکی در این مرکز رشد داریم که دانش‌بنیان هستند، همین‌طور واحدهای فناور یا هسته‌هایی که دارای محصول بوده و قابلیت فروش هم دارند.»

این مقام مسئول درباره فعالیت IT در این مرکز رشد به آنا گفت: «در زمینه اینکه مدل مرکز رشد را به کدام سمت ببریم، دو نگاه داریم، یکی نگاهی است که ما را متوجه محدودیت‌های استان می‌کند که در حقیقت این نگاه نه‌تنها منجر به دیدن محدودیت‌ها و مشکلات استان می‌شود؛ بلکه فرصت‌های موجود در بطن این مشکلات و محدودیت‌ها را نیز آشکار می‌سازد.»

قربانی افزود: «در حدود 6 یا هفت سال پیش که مجوز ایجاد این مرکز اخذ شد، این فرصت‌ها بیشتر در زمینه توریسم و کشاورزی دیده می‌شد؛ اما یک بخش و نگاه دیگر کار مربوط به توانمندی‌هایی می‌شود که در دانشگاه موجود است.»

وی خاطرنشان کرد: «از زمانی که تأسیس مرکز رشد در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار گرفت، در زمینه IT استادان بسیار خوب از دانشگاه‌های معتبر داشتیم که ایده‌های فراوانی داشتند و می‌توانستند به عنوان یک پل ارتباطی بین کشاورزی و IT نقش پررنگی ایفا کنند.»

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اظهار کرد: «وقتی از IT صحبت می‌کنیم، منظور ما صرفاً چهار خط کُد برنامه‌نویسی نیست؛ بلکه منظور برنامه‌هایی است که می‌توان در زمینه کشاورزی نوشت. برای مثال شما می‌توانید پهپادهای سمپاشی داشته باشید که قابلیت استفاده از GPS داشته باشند.»

قربانی گفت: «در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری جمعاً 20 هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارند.»

وی درباره دستاورد برجسته علمی، محصول دانش‌بنیان و ثبت اختراع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اظهار کرد: «در این مرکز رشد چند ثبت اختراع و محصول داریم که منبع نور سرد و تبدیل ویلچرهای معمولی به ویلچرهای برقی با یک دهم هزینه‌ای که در نمونه‌های خارجی ممکن است هزینه شود، دو محصول برجسته دانشگاه بوده است.»

این استاد دانشگاه گفت: «وارمر اتاق عمل که تقریباً با هزینه‌ای معادل یک پنجم مشابه خارجی تولید شده و گوتا کاتر که در دندانپزشکی به کار می‌رود و قیمت تمام شده آن یک چهارم نمونه خارجی است از دیگر محصولات این مرکز رشد است.»

(گوتا کاتر وسیله‌ای در دندانپزشکی است که به‌دلیل سهولت استفاده به واسطه طراحی ساده و کوچک و وایرلس بودن آن مورد توجه است. گوتا کاتر روشی سریع و دقیق برای حذف گوتا پرکای اضافی است.)

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری درباره محصول منبع نور سرد خاطرنشان کرد: «این محصول اصلاً نمونه داخلی ندارد و شرکتی که در مرکز رشد ساری فعال بوده، مشغول انجام کارهای اخذ مجوز پزشکی آن و ممنوع کردن وارداتش است که امیدواریم یک سرمایه‌گذاری خوب از طریق این واحد دانشگاهی بر روی این شرکت بتوانیم انجام دهیم.»

هدایت شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت ساماندهی پسماند

قربانی درباره برنامه‌ها و اهداف مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری به آنا گفت: «توانمندی شرکت‌هایی که به ما مراجعه می‌کنند بیشتر در زمینه تجهیزات پزشکی است. از طرف دیگر با توجه به سیاست‌های دانشگاه، تمایل داریم که به سمت معضلی که ساری و استان مازندران را تهدید می‌کند یعنی پسماند که تقریباً در حال تبدیل به معضل اجتماعی در شهرهای شمالی است، برویم.»

وی خاطر نشان کرد: «در یک رویداد استارت‌آپی که برگزار کردیم موفق به جذب شرکتی که ایده استفاده از گازهای موجود در دپوهای انبار آشغال سطح استان برای تولید برق را دارد، شدیم، توافقات اولیه را انجام داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم یک قرارداد خوب در این زمینه منعقد کنیم.»

این استاد دانشگاه افزود: «لازم است متذکر شوم شرکت‌های بسیار توانمندی در زمینه تجهیزات پزشکی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری فعال بوده و توانسته‌اند محصولاتی را تولید کنند که نمونه داخلی نداشته و فقط وارد می‌شود. محصولات این شرکت‌ها در مقایسه با نمونه‌های خارجی با قیمت‌های بسیار پایین‌تری تولید می‌شوند و امیدواریم با سرمایه‌گذاری روی اینها بتوانیم محصولات و مدل‌های خوب برای ایجاد کسب‌وکارهای نو پیدا کنیم.»

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: مرکز رشد علیرضا قربانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری ساماندهی پسماند تجهیزات پزشکی مرکز رشد دانش بنیان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۱۸۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک