Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر نظارت بر امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: دانشجویان و رسانه‌ها به تحول علمی و فرهنگی در دانشگاه آزاد کمک کنند. ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸ استانها مازندران نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قائم‌شهر، حمیدرضا مقدم‌فر رئیس دفتر نظارت بر امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی در نخستین دوره تخصصی نشریات دانشجویی و روزنامه نگاری دانشگاه آزاد سراسر کشور اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی پرچم یک تحول بزرگ علمی و فرهنگی را برافراشته و جنبش دانشجویی، صاحبان رسانه و نشریات دانشجویی با نقش‌آفرینی فعال و سازنده در این روند، می‌توانند در این تحول نقش‌آفرین باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر نقش مهم تاریخی جریان دانشجویی در شکل‌دهی به تحولات تاریخی گفت: جریان دانشجویی که سال‌ها منتقد روند دانشگاه آزاد بوده، می‌تواند در این برنامه تحول حضور داشته و این دانشگاه را در رسیدن به اهداف والایی که برای آن ساخته شده یاری کند.

این کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه سخنان خود "عدم آزاداندیشی و جایگزینی تقلید ناآگاهانه در علم و علم آموزی" و "تقلید از جریان‌ها و احزاب سیاسی و سیاست‌ورزان حرفه‌ای" را دو آفت مهم برای مولّد و منشأ حرکت و تحول‌بودن دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه دانشگاه آزاد و حتی به‌طور کلی نهاد دانشگاه در ایران طی سال‌های گذشته در این 2 حوزه آسیب‌پذیری‌هایی داشته که باید برای تحویل و تغییر در آن قدم‌های جدی برداشته شود.

مقدم‌فر افزود: دانشگاهی که به‌جای تولید علم به‌دنبال تقلید باشد دیگر دانشگاه نیست بلکه یک بنگاه آموزشی است و مدرسان و متعلمان علم بیش از آن‌که از تولید علم لذت ببرند از تقلید احساس شیفتگی می‌کنند. در این حالت دانشجویان نیز بخش مهم همت و غیریت علمی خود را مصروف پرکردن حافظه از علومی می‌کنند که یا تاریخ مصرف آن‌ها گذشته یا ربطی به نیازمندی جامعه خودش ندارد.

وی با بیان اینکه دانشگاه مقلد و نه مولّد از شجاعت لازم برای تولید علم تهی می‌شود، خاطرنشان کرد: برای خروج از این وضعیت اعتماد به نفس استاد، افتخار به‌کار علمی بومی، نوآوری و فرهنگ‌سازی برای قدرت علمی و جرات علمی می‌تواند موثر باشد.

رئیس دفتر نظارت بر امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به آفت تقلید و پیروی دانشگاه از جریان‌ها‌ و احزاب حرفه‌ای سیاسی، گفت: دانشگاهی که باید به جریان‌های سیاسی خط و جهت بدهد اگر بنا باشد خود از احزاب و جریان‌های سیاسی خط بگیرد دیگر کارایی مطالبه‌گری را نخواهد داشت و به یک بازیگر سیاسی تبدیل می‌شود که  چه بسا آرمان‌هایش را فدای کسب قدرت می‌کند.

انتهای پیام/ ز

R41362/P41362/S6,74/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد

دکتر مهدی شهبازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از ارتقای حمایت‌های مالی از فعالیت‌های دانشجویی در تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و غیره خبر داد و گفت: اعطای گرنت به تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و دیگر نهادهای قانونمند و فعال دانشجویی، در هیات رئیسه دانشگاه تهران تصویب شد. این گرنت جدا از حمایت‌های مالی از برنامه‌هایی که تشکلها به معاونت فرهنگی معرفی می‌کنند، اعطا می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران درباره جزئیات اعطای این گرنت، بیان داشت: مقرر شده است به مجموعه‌های دارای فعالیت کشوری مبلغ ۳۰ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد، به مجموعه‌های فعال در سطح دانشگاه مبلغ ۱۵ میلیون تومان و سایر انجمن‌ها ۵ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد و برای انجمن‌ها و کانون‌های غیرفعال نیز مبلغی صرفا به منظور فعال‌سازی دوباره آنها اختصاص داده شود.

وی مجموع اعتباری که برای فعالیت‌های فرهنگی کانون‌ها، تشکل‌ها، نشریات و انجمن‌ها تخصیص یافته است را قریب به ۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این یک اقدام بی‌سابقه است و امسال با نوع نگاه و ‌حمایت‌هایی که برای فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در نظر گرفته‌ایم، انتظار داریم که توفیقات و افتخارات بیشتری در جشنواره‌های ملی به دست آوریم.

شهبازی به تاکید مدیریت دانشگاه تهران بر برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی با مشارکت دانشجویان و تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی، خاطرنشان کرد: از هر ایده جدید دانشجویان به منظور بسترسازی برای ارتقای مشارکت دانشجویی در فعالیت‌ها استقبال می‌کنیم. نظام پیشنهادها در دانشگاه تهران فعال شده است و دانشجویان علاوه بر مراجعه حضوری به بخش‌های مختلف دانشگاه و ارائه ایده‌هایشان، می‌توانند از طریق سامانه نظام پیشنهادها نیز به ثبت ایده و پیشنهاد خود بپردازند.

جزییات حمایت از ایده‌های دانشجویی در دانشگاه تهران

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کار، اردوهای مهارت‌ورزی، تریبون‌های آزاد، خانه‌های گفت‌وگو و کرسی‌های آزاداندیشی با مشارکت دانشجویان و نظارت و حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: خانه خلاق دانشگاه تهران برای اولین بار در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد که در حال حاضر با مدیریت دانشجویان خوش‌فکر و خلاق در حال فعالیت است و دوره‌های خلاقیت در آنجا برگزار می‌شود و از ایده‌های دانشجویی از مرحله ایده تا محصول حمایت می‌کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران توضیح داد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در زمینه ساماندهی و حمایت از ایده‌های دانشجویی اهتمام دارد و در ادامه پارک علم و فناوری کمک می‌کند تا این ایده‌ها تبدیل به محصول شوند. تلاش می‌کنیم تا بستر مناسبی فراهم کنیم که افراد دارای زمینه‌های مشترک، در قالب کارگروهی کنار هم قرار گیرند و دانشجویان صاحب ایده در قالب گروه‌های دانشجویی ایده‌های خود را پیگیری کنند.

تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق کانون‌ها و انجمن‌ها

استاد دانشگاه تهران به درخشش فعالان کانون‌های فرهنگی هنری در جشنواره رویش و اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در جشنواره ملی حرکت اشاره کرد و تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق این کانون‌ها و انجمن‌ها را راهبرد دانشگاه تهران در ارتقای بستر لازم برای جامعه‌پذیری دانشجویان عنوان کرد.

سیاست دانشگاه تهران در قبال تشکل ها

وی فعالیت تشکل‌های اسلامی در دانشگاه تهران را معرف سلایق و افکار متفاوت موجود در جامعه دانست و تاکید کرد: گسترش فعالیت‌های قانونمند دانشجویی با مشارکت دانشجویان که حقیقتا دل در گروی ارزش‌ها و آرمان‌های ملی و دینی دارند، سیاست اصلی مدیریت دانشگاه در دوره جاری مدیریتی بوده است. در عین وجود تکثر و تنوع در فعالیت‌های دانشجویی اما رویکرد وحدت و هم‌افزایی فعالیت‌های دانشجویی می‌تواند نتایج اثربخشی به جا بگذارد.

نقد سازنده و کاربردی جوهره حرکت دانشجویی اصیل است

عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران، نقد سازنده و کاربردی را جوهره حرکت دانشجویی اصیل دانست و تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران اختیار عمل خوبی به دست آورده‌اند و به عبارتی تنها انتظار معاونت فرهنگی از تشکل‌های دانشجویی این است که در برنامه‌ها و مراسم‌ها متناسب با شأن دانشگاه تهران عمل شود و دانشجویان پرچمدار قانونمداری باشند.

کد خبر 6093034

دیگر خبرها

  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد